תפריט מסעדה איטלקית

התפריט במסעדה איטלקית הינו תפריט מלא ועשיר. כדי להבין באמת מהי ארוחה איטלקית אמתית צריך להכיר את התפריט ואת סדר הארוחה.

מנות פתיחה

בדרך כלל בתפריט במסעדה איטלקית תמצאו לשם התחלה את המנות הקטנות המיועדות לעורר את התיאבון  ולהכין את הבטן לבאות. מנות אלה נקראות אנטי-פסטי (לא פסטה). בין מנות הפתיחה תוכלו למצוא ארטישוק צלוי או מוחמץ, סלט קפרזה רענן (עגבניות, בזיליקום ומוצרלה טרייה), פטריות, דגים ופירות ים, נקניקים מיוחדים ועוד מגוון מנות. בדרך כלל מנות האנטי- פסטי מוגשות קרות או בטמפרטורת החדר. בחלק מן המסעדות מנות האנטי-פסטי יהיו רשומות בתפריט המסעדה האיטלקית, או שתוכלו לבחור אותן מתוך וויטרינה המציגה את המנות. מנות הפתיחה בדרך כלל מוגשות עם לחם כפרי, גס או עם לחמניות קטנות הנקראות פניני. ניתן להחליף את מנות הפתיחה הללו במרק מינסטרונה עשיר בירקות או במרק צח עם כיסוני בצק ממולאים בבשר (טורטליני). עוד אופציה היכולה להחליף את מנות האנטי-פסטי בתפריט מסעדה איטלקית הנה הפיצה האיטלקית המפורסמת. הפיצה האיטלקית היא פיצה העשויה בצק דק עם מעט גבינה ורוטב עגבניות, הפיצה הקלאסית המפורסמת בתפריט המסעדה האיטלקית היא פיצה מרגריטה פשוטה ללא תוספות, אבל תוכלו למצוא בתפריט עוד מגוון פיצות, כמו פיצה פונגי עם פטריות, או פיצה ביאנקה המחליפה את העגבניות בשמנת וגבינות.

מנות פסטה

מנות הפסטה בתפריט מסעדה איטלקית יכולות להיות מנות ביניים או מנות עיקרית, תלוי בכם ובגודל הקיבה שלכם. אבל אין עוררין שהפסטה מהווה את הלב של התפריט במסעדה איטלקית. מנות הפסטה מגיעות במגוון דרכים, צורות וטעמים. הפסטה יכולה להיות טרייה או יבשה, להגיע רחבה או צרה ובמבחר רטבים על בסיס שמנת, עגבניות או שמן זית. בין הרטבים הקלאסיים תוכלו לפגוש רוטב פסטו, עגבניות קלאסי, רוטב גרוגונזולה , ארבע גבינות ורוטב קרבונרה.

מנה עיקרית

את מרכז הארוחה בתפריט מסעדה איטלקית תופסות בכבוד מנות הבשר והדגים. ניתן למצוא גם עוף ופירות ים המוגשות כמנה עיקרית, אבל בדרך כלל הבשר העיקרי בו עושים שימוש במסעדה איטלקית הינו בשר העגל. המוגש כנתחים הצלויים על האש, כסטייק בסגנון פירנצה.

מנות אחרונות

בחלק המסיים את הארוחה בתפריט מסעדה איטלקית, המבחר אינו גדול בהכרח, אך מספק מאד. בדרך כלל תוכלו לבחור, פנקוטה (שמנת מבושלת ), טרמיסו בניחוח אמרטה, פרופיטרולים ממולאים בקרם וניל או גלידה, אגסים המבושלים ביין, טורטופו (כדורי שוקולד עשיר עטופים בקקאו) או סלט פירות מרענן.

 

במסעדת טיטו, מחכה לכם תפריט מסעדה איטלקית עשיר ומגוון, כל אחד יוכל למצוא בתפריט את מקומו ולהתחבר לאווירה האיטלקית הנדיבה והחמימה. תוכלו לבחור לאכול ארוחה משפחתית לפי הסדר של תפריט מסעדה איטלקית מקורית, או לבחור מספר מנות מייצגות.

עכשיו כל מה שנשאר לכם לעשות, זה להכין מקום בבטן לקראת ארוחה איטלקית מרגשת. כי לא חייבים לטוס לאיטליה כדי לאכול כמו באיטליה.